Laatst geplaatste foto's op instagram
Tijdens de eerste mooie dagen in het voorjaar komen de eerste vlinders tevoorschijn. Dit zijn de vlinders die als volwassen exemplaar en niet als rups of ei overwinteren. De citroenvlinder is er daar een van. Vaak vliegen de mannetjes rond in hun territorium, wachtend op een vrouwtje dat langs komt. Vorige week dit mooi kunnen waarnemen tijdens een heerlijk weekje op de Sallandse Heuvelrug. Zelfs parend gezien en kunnen fotograferen. Wat is #Nederland toch prachtig.
Een jaar bezig geweest om de tuin bij ons huis in te richten. Natuurvriendelijk met zoveel mogelijk inheemse beplanting. Maar ook stukken hout, stukje bloemrijk grasland, vijver en insectenhotel. Hoe gaaf is het dan dat je het eerste voorjaar bij de eerste zonnestralen al een gehoornde metselbij in grote getale in je tuin tegenkomt. Oke geen zeldzame soort maar wel leuk in het midden van het Oude Dorp in #houten. Dit geeft hoop voor als de tuin beter begroeid raakt.
Het lijkt wel een schilderij maar is een gevolg van kwelwater. Kwelwater is grondwater dat aan de oppervlakte komt. Dit kwelwater heeft vaak lange reizen gemaakt door ondergrondse lagen. In #houten is dit water afkomstig van de #utrechtseheuvelrug op weg naar de Lek. Kwelwater is vaak ijzerrijk. Hierdoor heeft het water een roestbruine kleur. Vaak zie je bij een kwel een olie achtig laagje op het water drijven. Dit is echter geen olie maar een verbinding van ijzerbacterieën met het ijzer in het water. Bij een bepaalde lichtinval komen de mooiste kleuren tevoorschijn. Bepaalde waterplanten als waterviolier en holpijp zijn indicatoren van kwelwater.
Deze kwel heb ik gevonden in polder de Hoon in de #gemeentehouten.
In de winter is alles buiten even somber en grauw. Zeker ook met de regen van de laatste tijd. Maar er is altijd wel kleur te vinden in de natuur. Zoals deze gele trilzwam die hier groeit op een dode eikentak. Zo zie je hoe belangrijk het is om niet alles op te ruimen. Gevonden in #gemeentehouten langs de Lange Uitweg in #schalkwijk .
Sneeuw zit er voorlopig nog niet in. Maar als natuurfotograaf kijk je daar ieder jaar wel weer naar uit. Soms heb je foto’s in je hoofd die je in de winter wil maken. Zoals deze berken in zwart wit. Juist sneeuw zou dan prachtig zijn. Deze foto is echter hartje zomer gemaakt. In High key. Hierdoor lijkt het net een sneeuwlandschap.
Iedereen fijne en rustige kerstdagen gewenst.
Gisteren een heerlijk dagje in de #amsterdamsewaterleidingduinen samen met vriend @edwin_giesbers gezocht naar paddenstoelen die alleen in de duinen voorkomen. Mijn grootste wens was het fotograferen van de paddenstoel met de prachtige naam zandtulpje. Je ziet gelijk waarom ie zo heet. Deze paddenstoel parasiteert op helmgras. Verschillende exemplaren kunnen vinden. 🙂 Maar ook soorten als tepelaardster en ruwstelige stuifbal. Super dag gehad.
Paddenstoelen ze zijn er nu volop. Natte en warme nachten, dat vinden ze heerlijk. Dit is een zwart wordende wasplaat. Paddenstoel van het jaar. Er zijn diverse soorten van te vinden en ze zijn allemaal even prachtig. Ze worden ook wel de orchideeën onder de paddenstoelen genoemd. Gefotografeerd in #drenthe .
Het duinviooltje en zoals zijn naam al doet vermoeden komt ie voornamelijk langs de kust in duingebieden voor. Bloeit in het voorjaar en kan massaal voorkomen. Zoals op Vlieland ,waar deze is gefotografeerd. Door een flinke pol op te zoeken en dan een bloemetje in het midden te nemen krijg je wazige soortgenoten op de voor- en achtergrond. Dat levert dit effect op.
Macro opname van een libelle. Dit is het mannetje van de platbuik. Deze vloog een tijdje bij onze vijver terwijl het vrouwtje er eitjes had afgezet. Voor mij de kans om deze macro foto te maken. De vijver ligt er pas een jaar en het verbaasd mij wat er na een jaar al aan leven in en om de vijver zit. En dat midden in het Oude Dorp van Houten🙂.
Vorig jaar verhuisd. De tuin was een grasvlakte. Ideaal want daardoor kon ik de tuin natuurvriendelijk aanleggen. Leuk project. Zo hebben we een vijver gegraven en een gedeelte ingezaaid met bloemen. De eerste resultaten zijn boven verwachting. Zo zijn na een jaar de eerste lantaarntjes al uitgeslopen en gisteren was een vrouwtje platbuik eitjes aan het afzetten in de vijver. Het mannetje vliegt nog heerlijk rond. Vandaag deze grasbij op een korenbloem gefotografeerd. Als natuurfotograaf kan ik mij nu heerlijk uitleven in onze eigen tuin🙂.
Op #vlieland was deze kleine zilverwitte aan het jagen tussen het riet. Door de rietstengels was het lastig scherpstellen op het oog. De verticale rietstengels met daartussen de ronde vormen van de reiger waren voor mij de trigger om deze foto te maken. De foto is gemaakt in #highkey . De omstandigheden en het onderwerp waren dat ik voor highkey koos.
Een soort die al lang bovenaan mijn verlanglijstje stond. De #lentevuurspin. Eindelijk kunnen vinden (bij toeval) en kunnen fotograferen. Wat een super mooi diertje. Iets om zuinig op te zijn. Echt prachtig!! Het beestje was heerlijk rustig en prima te fotograferen. Wel zeldzaam dus extra zuinig op zijn.
Een van mijn favoriete paddenstoelen is de porceleinzwam. Te vinden op dood beukenhout. Zuiver wit en doorschijnend. Prachtig om met tegenlicht te fotograferen. De groene streepjes blijken rupsjes te zijn met dank aan vriend @edwin_giesbers. Deze porceleinzwam is gefotografeerd in de #kaapsebossen .
Luizen, voor velen van ons van die lastige diertjes die je planten bezoeken of zorgen voor die plakzooi op je auto😏. Maar diezelfde luizen zijn nuttig voor mieren. De mieren beschermen de luizen en krijgen als dank de zoete uitwerpselen (dat plakkerige spul). Melken heet dat. Hier voeden de mieren hun larven mee. Met het blote oog bijna niet te zien. Maar met de macrolens des te beter.
Beenbreek, een moerasplantje met lelie achtige bladeren. In ons land vrij zeldzaam. In Denemarken volop gevonden. Het bloempje is heel verfijnd en prachtig om te zien. Hier groeiden ze samen met dopheide en ronde zonnedauw. De naam is waarschijnlijk ontstaan omdat men vroeger dacht dat het vee hun poten brak waar dit plantje groeide. Dit kwam dan eerder door de groeiplaats, veenachtige bodem en niet zozeer door het plantje zelf. Gelukkig komt het plantje in ons land ook steeds vaker voor🙂.
Eindelijk na maanden weer eens tijd om te fotograferen. Vandaag naar de #zouweboezem geweest. Een prachtig gebied met vele soorten vogels. Waaronder deze rietzanger. Maar ook roerdomp, zwarte stern en purperreiger zijn hier te vinden. Een aanrader om eens te gaan wandelen en vergeet dan de verrekijker niet.
Vorige week met de koude ochtenden en de zonnige dagen een dag op zoek naar Konikpaarden. De wens was om deze met tegenlicht en uitademend te fotograferen. Kudde snel gevonden en een aantal paarden liepen mooi op een dijkje. Hierdoor kon ik de zon achter het paard plaatsen en met een aantal stops onderbelichting deze foto maken.
Bij gebrek aan sneeuw deze winter😔 maar een foto van de sneeuwrijke paar dagen van 2021. De wisent gefotografeerd in #natuurparklelystad. Als je dan op je buik half ingegraven in de sneeuw deze wisent al kauwend op je af ziet komen zijn het toch wel imposante dieren. Prachtige dieren overigens die wel respect afdwingen. Door half in de sneeuw te gaan liggen en dus op ooghoogte, lijkt het dier nog groter. De witte waas komt door het fotograferen met een rand sneeuw op de voorgrond.
Mos, zo klein en zo gewoon dat je er meestal geen aandacht aan schenkt. Eigenlijk zonde want er zijn bijzonder mooie soorten. Neem dit lucifermos. Een bekermosje van ongeveer 2 cm hoog. Het is wel duidelijk waar de naam vandaan komt. Een prachtig moskee dat voorkomt op de zandgronden. Dus in het vervolg niet zomaar langs mos lopen, maar even door de knieën, goed kijken en genieten.
Als je dan in onder andere de #kaapsebossen op zoek bent naar paddenstoelen kijk je meestal naar de grotere exemplaren. De hele kleintjes zie je vaak over het hoofd. Terwijl hier juist hele mooie exemplaren bij zitten. Zo liet ik samen met vriend Edwin een boomstam links liggen omdat ik er niets in zag. Toch even beter gekeken en blijkt hij vol te zitten met de mooiste kleuren en dat terwijl ik kleurenblind ben, en soorten. Van geel hoorntje en soorten die ik niet ken tot deze paarse knoopzwam. Een zwammetje van net een centimeter groot. Maar met de macrolens een prachtig exemplaar. We hebben een paar uur staan fotograferen bij één boomstam🙂
In het vervolg dus ook de dode boomstammen goed bekijken. Het is zonde om hier langs te lopen. En blijf genieten!
Soms zie je wel eens iets op een foto en denk je ‘dat zou ik ook wel eens willen fotograferen’. De knopschimmel is zoiets. Deze schimmel leeft van een schimmel. In dit geval van een Mycena. En die is al klein. Dus kun je nagaan hoe klein die knopschimmel wel niet is. Tijdens het fotograferen van paddenstoelen in de #kaapsebossen kwam ik deze tegen. In een groepje Mycena’s stond deze ene met knopschimmel. Prachtig om eens in het echt waar te nemen.
De #veluwe altijd weer prachtig om doorheen te wandelen of fietsen. Een van mijn favoriete dieren zijn toch wel de #wildezwijnen. Als ik die tegenkom geeft dat altijd weer een heerlijk gevoel. Vooral als ik ze rustig kan bekijken zonder ze te verstoren. Deze keiler (mannetje) kwam ik tegen op een open plek. Heel even dacht ik dat hij mij in de gaten had omdat hij mijn kant op keek. Maar gelukkig vervolgde hij ongestoord zijn weg. Was weer een prachtige ontmoeting.
Gisteren heerlijk gefietst en gewandeld op de #veluwe. Onder andere gewandeld langs het #salamandergat. Hier in de buurt deze hazelworm nog aangetroffen. Ondanks het wat minder zonnige weer was deze nog erg actief. Kroop over een wandelpad. Even gewacht tot hij veilig aan de overkant was. De hazelworm lijkt op een slang maar is een pootloze hagedis. Prachtig dier om waar te nemen. Wat is de #veluwe toch prachtig🙂.
Vorig jaar in de weerribben op zoek geweest naar de #gerandeoeverspin met eipakket. Toen ‘helaas’ alleen #spinnen gevonden met een nest jongen of zonder jongen. Vorige week weer op pad geweest en nu was het raak! Een prachtig exemplaar van deze spin met een nog mooier eipakket.
Deze spinnen komen maar op een paar locaties voor. Onder andere dus bij de #weerribben en in de buurt van #westbroek.
Zo af en toe kom je na het zien van honderden sprinkhanen ineens een bijzonderheid tegen. Een roze exemplaar. Dit komt vaker voor bij sprinkhanen en heeft te maken met een genetische pigment afwijking. Voor de sprinkhaan minder, want hij valt goed op voor predatoren. Maar voor de fotograaf des te mooier🙂.
Door het vochtige weer groeien de planten dit jaar prima. Hierdoor zijn er ook veel bloemen. Dit heeft tot gevolg dat er dit jaar weer veel vlinders te zien zijn. En wat ook meewerkt is dat er op steeds meer plaatsen graslanden worden omgevormd en beheerd als bloemrijk grasland. Zo ook in #gemeentehouten. Zoals dit vrouwtje van het icarusblauwtje welke ik fotografeerde in #nieuwwulven. Een prachtig stuk natuur beheerd door #staatsbosbeheer.
Als het een dag regent is het ook zeker de moeite waard om naar buiten te gaan om te fotograferen. Juist regenachtige omstandigheden bieden een kans om weer eens andere foto's te maken. Deze foto van de kleine zonnedauw heb ik gemaakt in de #engbertsdijkvenen. Een schitterend veengebied met de mooiste planten als slangenwortel en deze kleine zonnedauw, in beheer bij #staatsbosbeheer. De foto kon ik maken op een dag met motregen. Hierdoor zaten er nog meer druppeltjes op de zonnedauw dan de gebruikelijke lijmdruppeltjes van de plant zelf. Door deze extra druppeltjes en het ontbreken van zonlicht was de schittering perfect. De zonnedauw vangt overigens insecten met de lijmdruppeltjes. Op deze manier komt de vleesetende plant aan zijn nodige eiwitten.
Zit je tijdens een fietstocht over de Sallandse heuvelrug tijdens je vakantie op een bankje even koffie te drinken. Zie je wat bewegen en loopt er zowaar een rupsendoder voor je langs met een grote rups. De rupsendoder was op weg naar haar nestholte. Deze bevindt zich in de grond en bestaat uit een rond gangetje van wel 20 cm diep. De rups was zo groot dat zij er niet mee kon vliegen. Ze heeft de rups verlamd door een steek in het zenuwstelsel van de rups. Deze gaat levend het holletje in. Op de rups wordt een eitje gelegd en het holletje wordt afgesloten. De uitkomende larve voedt zich met de nog levende rups. Ja de dierenwereld kan wreed zijn. Maar ook fascinerend! En hoe sterk is zo’n wesp wel niet! De rupsendoder is overal te vinden op zanderige terreinen. Vaak ook op of langs wandelpaden. Te herkennen aan de gegraven holletjes. Ook op de Utrechtse heuvelrug een te spotten soort. Overigens steken dit soort wespen niet.
Gelukkig had ik, zoals eigenlijk altijd, de rugtas met fotoapparatuur mee. Kon dus met de macrolens snel een paar foto’s maken voordat de rups onder de grond verdween.
Meikevers.
Lastig om vliegend te fotograferen. Hoe blij was ik dan ook met twee exemplaren vliegend in beeld🙂.
Nu vliegen ze volop,
de meikevers. Vooral te vinden op de zandgronden. Rond eiken, waar de kevers van de blaadjes eten.
De larven leven onder de grond als Engerlingen. Deze kunnen grote schade toebrengen aan de wortels van onder andere grassen.
De weidebeekjuffer.
Een prachtige juffer die gelukkig weer steeds meer voorkomt in #Nederland. Ook op een paar plaatsen in ons mooie #Houten.
Op de foto een mannetje met de karakteristieke donkere vlek op de vleugels. Er is ook nog een broertje van deze juffer, de bosbeekjuffer. Deze heeft geheel donkere vleugels en is uiterst zeldzaam in ons land.
Vandaag op zoek naar solitaire bijen en andere insecten bij #werkaandegroeneweg. Ook een van die mooie pareltjes die #gemeentehouten rijk is. Dit pareltje wordt beheerd door #staatsbosbeheer. Deze solitaire bijen en insecten zijn zo belangrijk voor de bestuiving van onder andere ons voedsel. Die moeten we echt meer gaan waarderen en koesteren. Aan deze bij is goed te zien waarom ze zo belangrijk zijn voor die bestuiving. De hele bij zit onder de stuifmeelkorrels en aan haar poten hangt een complete vracht stuifmeel. Dit dient als voedsel voor de larven. En gevaarlijk zijn ze zeker niet dus laten we er van genieten en zorgen voor veel meer bloemrijke graslanden. #weergenieten
Beukenootje.
De beukenootjes die de afgelopen herfst en winter niet hebben gediend als voedsel voor allerlei dieren lopen nu uit. Uiteindelijk zijn het toch zaadjes! Het eerste blad van deze beuken is altijd prachtig. Mooi ook om te zien hoe het beukenootje open barst. En bijna niet voor te stellen dat dit uiteindelijk een boom kan worden die honderden jaren oud kan worden, meer dan 20 meter hoog en met een stam omtrek van enkele meters. Nog een lange weg te gaan voor dit jonge plantje.
Reebokje op Ameland. Tijdens een weekje vakantie wordt er uiteraard ook gefotografeerd. Niet zo fanatiek als wanneer ik alleen ergens naar toe ga maar soms kun je toch ook nog leuke foto’s maken. Zo liepen Lisette, mijn vrouw, en ik in de duinen. Overal dor helmgras en op zich al fotogeniek. Maar een ree en dan liefst een bokje zou toch wel prachtig zijn in dat dorre landschap. Twee dagen later liepen we weer in de duinen op Ameland en wat stond daar? Een reebokje mooi met bastgewei. Precies zoals ik het me had voorgesteld. Ja soms zit het ook mee🙂. Het was een prachtig moment.
Het blijft een prachtig gezicht en gehoor, de zingende blauwborstman. Het is een vogeltje van moeras- en rietlanden. Vroeger vrij zeldzaam maar gelukkig door ander beheer in zijn leefgebieden weer een vrij algemene verschijning. Ook in bewoonde gebieden. Zo ook in mijn woonplaats #houten .Broeden doet de vogel op de grond tussen het riet. Het leuke tijdens het fotograferen was dat de vogel zich blijkbaar erg op zijn gemak voelde en vlak mijn neus begon te badderen. Prachtig om te zien en leverde voor mij weer eens andere foto’s op van de blauwborst.
Binnenkort weer in bloei. Het kievitsbloemetje. Zelf vind ik dit een van de mooiste bloembollen. Dit is ook een soort die in ons land in het wild voorkomt. Houdt van vochtige voeten en is daardoor te vinden in natte zones bij beken en rivieren. Een prachtig gezicht als er honderden bij elkaar in bloei staan. Er komen overigens ook witte exemplaren voor. Ze worden bestoven door hommels en zijn daar ook een belangrijke waardplant voor. #ceweviertdelente
Als je dan een weekje op Ameland bent wil je vooral landschappen en vogels fotograferen. Maar als je dan een nest van de rode bosmier tegenkomt die net uit de winterrust komen kun je dat natuurlijk niet voorbij laten gaan.
In de zomer zijn ze snel en lopen ze rond en over het gehele nest. Nu komen ze bij de eerste zonnestralen massaal tevoorschijn om op te warmen. Een prachtig gezicht om die duizenden mieren op een kluitje te zien bewegen. Nu kun je dus redelijk dichtbij komen zonder gebeten te worden. LET OP: Wel op gepaste afstand blijven om de mierenhoop niet te beschadigen. #staatsbosbeheer_featureme
Een dag naar de pier van #IJmuiden om zeevogels te fotograferen. Blijken er aan de kop van de pier bruinvissen te zwemmen. Deze had ik wel vaker gezien maar nog nooit op foto gekregen. Een uitdaging dus. En dat bleek. Zodra je ze ziet zijn ze al weer weg. Ze zijn ook niet zo groot. Na een tijdje bestuderen zie je wel een patroon in het duiken en boven komen. Maar dan nog blijft het een uitdaging. Want zo zwemmen ze in een rechte lijn en zo gaan ze een andere kant op of komen ze ineens toch niet meer boven waar je ze verwachtte. Na heel veel foto’s gemaakt en thuis bekeken te hebben blijkt er toch een bij te zitten waarbij de kop zichtbaar is. Yes dit is de foto waar ik op hoopte😀. En die zeevogels? Ja die foto’s heb ik zeker ook gemaakt. Met dank aan (foto)vriend Edwin🙂.
De Westerheide bij Laren met zonsondergang.
#laren #landschapsfotografie #landscapephotography #kameraexpress #staatsbosbeheer #staatsbosbeheer_featureme #natuurmonumenten #natuurmonumenten_featureme #nikonphotography #heide #nederlandismooi #nederland #sunset #zoomnl #roots_nl #sigmabenelux #cewe #photogifts
Tijdens een avondje heide fotograferen begon er nevel te ontstaan tijdens de zonsondergang.
#westerheide #laren #hilversum #natuurfotografie #landschapsfotografie #natuurmonumenten_featureme #staatsbosbeheer_featureme #zoomnl #roots_nl #heide #zonsondergang #sunset #landschapsfotografie #nationalgeographic #kameraexpress
Afgelopen zaterdag naar de Marker wadden geweest met de Abel Tasman en daar visdiefjes gefotografeerd.
De Marker Wadden is een uniek natuurgebied in ontwikkeling. De natuureilanden worden aangelegd met zand, klei en slib uit het Markermeer. Dit grote project draagt bij aan het natuurherstel van het Markermeer. Op deze nieuwe groep eilanden met natuurlijke oevers komt nieuwe natuur tot ontwikkeling. Zowel onder als boven water. Een natuurparadijs voor vissen en vogels en een heerlijk recreatie-eiland. (bron natuurmonumenten).
#natuurfotografie #natuurmonumenten #natuurmonumenten_featureme #staatsbosbeheer #staatsbosbeheer_featureme #markerwadden #vogelfotografie #bird #birdphotography #abeltasman #nikon #nikonphotography #pictureoftheday #d750 #natgeo #zoomnl #roots_nl
De bijenwolf dankt zijn naam aan het feit dat hij bijen vangt. De mannetjes zijn onschuldige bloembezoekers. Het grotere vrouwtje echter is in staat met haar gevoelige reukzintuigen een bij van andere insecten te onderscheiden. Als ze een bij heeft gevonden, blijft ze boven de bij hangen tot het juiste moment daar is om aan te vallen. Dan stort de wesp zich op de bij en met haar poten grijpt ze de bij vast. Gelijk geeft de wesp de bij een verlammende steek. Zo legt de wesp een aantal van deze verlamde bijen in haar nest, en legt op een ervan een eitje.
#nfnl_eenkleur #gemeentehouten #natuurfotografie #fotografie #natuur #insecten #insects #macrophotography #wespen #biodiversiteit #zoomnl #roots_nl #natuurmonumenten #natuurmonumenten_featureme #staatsbosbeheer #staatsbosbeheer_featureme #nikonphotography #nikon #natgeo #kameraexpress
Parende kluten.
Kluten foerageren het liefst in water met een fijne sliblaag, daar maaien ze als het ware, met hun snavel op een kiertje open, doorheen. Zodra er een garnaaltje of iets dergelijks naar binnen zwemt, klapt de kluut haar snavel direct dicht. Het nest bevindt zich op de grond in een kuiltje, versierd met schelpen en grasstengels. Het legsel bestaat uit 4 zandkleurige of grijsgroene eieren met donkere vlekken. In de winter verlaat het grootste gedeelte van de populatie ons land om te overwinteren in zuidelijker oorden.
#natuurmonumenten #natuurmonumenten_featureme #natuurfotografie #vogelbescherming #bird #birds #vogelfotografie #staatsbosbeheer #staatsbosbeheer_featureme #natgeo #zoomnl #roots_nl #nikonphotography #nikon #nfnl_highkey
Een berkenbos,gefotografeerd met een langzame sluitertijd en de camera tijdens het afdrukken op den neer bewogen. Dit mystieke bos is het resultaat.
#natuurfotografie #bos #bomen #natuurmonumenten #natuurmonumenten_featureme #staatsbosbeheer #staatsbosbeheer_featureme #roots_nl #zoomnl #zoom #nikon #pictureoftheday #natgeo #heelnederland_fotografeert #flora #landschapsfotografie #landschapsfoto
En daar zit je dan, te wachten langs een pad tegen de bosbessenstruiken aan. Volop tussen de teken en helaas dus ook weer wat tekenbeten opgelopen. Komt dit al etend van de bosbessen op je afgelopen. Werkelijk prachtig om hiermee oog in oog te staan. En ja, wie had er meer stalen zenuwen, het varken of ik?
#natuurfotografie #natuurmonumenten #natuurmonumenten_featureme #staatsbosbeheer #staatsbosbeheer_featureme #veluwe #veluwe_natuurmonumenten #wildlifephotography #zwijn #nederlandsenatuur #zoomnl #roots_nl #kameraexpress #natgeowild #loenermark #landal
Pied woodpeckers now have plenty of young and they are very noisy. This is clearly heard when you walk in the forest. In the photo a young woodpecker is fed.
#natuurfotografie #bird #birds #natuurmonumenten #roots_nl #natuurmonumenten_featureme #zoomnl #staatsbosbeheer #staatsbosbeheer_featureme #pictureoftheday #vogelfotografie #vogelbescherming #natgeojunior #kameraexpress #spring #birdsofinstagram #animals #vogelbeschermingnederland #vogelfotografie
Ze vliegen nu volop: oranjetipjes. Vooral te zien bij pinksterbloemen. Ook te zien in #nieuwwulven
#nikonphotography #nikond750 #natuurfotografie #zoomnl #roots_nl #zoomchallenge #werkaandemuur #kameraexpress #natgeojunior #gemhouten #staatsbosbeheer #staatsbosbeheer_featureme #butterfly #vlinder #gemhouten
Meer bekijken
Vogels
Landschappen
Paddenstoelen